Kelloliike Pylvänäinen

Kelloliike V. Pylvänäinen Oy on tunnettu erinomaisesta asiakaspalvelusta, mistä osoituksena ovat lukuisat alan palkinnot. Nykypäivänä kelloliike tarjoaa arvokoruja, -kelloja ja -hopeaesineitä. 

Liike on perustettu 1945, perustaja Valentin Pylvänäinen. Leena ja Heimo Pylvänäinen jatkoivat vanhempiensa jalanjälkiä 1994 avattiin myös toinen liike, Graanin Kulta, Graanin kauppakeskuksessa Mikkelissä.

Kelloliike V. Pylvänäinen toimii jo kolmannessa sukupolvessa, sillä Heimon tytär Mervi Pylvänäinen ja Leenan tytär Ida Pylvänäinen ovat aktiivisesti mukana kelloliikkeen liiketoiminnassa ja jatkavat Mikkelin vanhimman kello- ja koruliikkeen historiaa. 


Mikkelin vanhin kello- ja koruliike, Kelloliike V. Pylvänäinen, sai alkunsa Hirvensalmelta. Valentin Heimo ja Anna-Liisa Pylvänäinen perustivat sodan jälkeen vuonna 1945 kellotyöpajan Hirvensalmelle. Jo seuraavana vuonna 1946 Valentin, lempinimeltään Vallu, ja Anna-Liisa muuttivat Mikkeliin ja perustivat Vuorikadulle kello- ja koruliikkeen, jonka nimeksi tuli Kelloliike V. Pylvänäinen. 

Vuonna 1952 liike muutti Raatihuoneenkadulle. Uudessa liiketilassa oli Mikkelin ensimmäiset loisteputkivalot.

Uudessa liiketilassa oli myös tilava työhuone, jossa kaksi kelloseppää ja kaivertaja työskentelivät. Valentinin ja Anna-Liisan kaksi lasta Heimo ja Leena olivat pienestä pitäen mukana liike-elämässä ja oppivat kello- ja kulta-alan läpikotaisin.

Marraskuussa 1959 Kelloliike V. Pylvänäinen muutti nykyisiin tiloihinsa Mikkelin ydinkeskustaan juuri ennen kiireistä joulumyyntiä. Porrassalmenkatu 25 tarjosi nykyaikaiset tilat ja yläkerrassa toimi pitkään legendaarinen kihlaosasto, josta moni mikkeliläinen ja ulkopaikkakuntalainenkin on ostanut rakkaansa kanssa kihlasormukset. Tuolloin kaupungilla tuli tutuksi myös kelloliikkeen beigenvärinen Volkswagen pakettiauto, jolla vietiin lattiakelloja ja muita arvolahjatavaroita asiakkaille.